فیلم و عکس خاویار
در این صفحه میتوانید انواع عکس و فیلم مربوط به خاویار را مشاهده نموده و از تماشای تصاویر آن لذت ببرید.
خاویار چه شکلیه؟
تخمهای خاویاری دارای فرمی گرد و کروی هستند.
البته در مواردی همچون بلوگا سه صفر (چشمزده)، دانه هایی با فرم بیضوی و بیضی شکل دارند.
سایز این دانه ها از 2.2 میلیمتر الی 3.9 میلیمتر است.
رنگ خاویار در طیفهای سیاه، سفید، خاکستری و قهوه ای روشن تا تیره میباشد.
فیلم و عکس خاویار
خاویار یک غذای لذیذ و گران قیمت است.
این خوراکی از تخم ماهیهای خاویار فیل ماهی، اوزون بورون، قره بورون، چالباش، شیپ و سیبری تهیه میشود.
بلوگا، آسترا، سوروگا و بری، معروفترین و محبوبترین انواع این غذای دریایی محسوب میگردند.
تخمهای خاویاری دارای طعمی شور و خاکی هستند.
این ماده غذایی سرشار از املاح معدنی، پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین ها است.
به همین علت در پیشگیری، درمان و توقف پیشرفت بسیاری از بیماریها موثر میباشد.
مراحل تولید خاویار
پرورش ماهیهای خاویاری: تاس ماهیان معمولاً در استخرهای پرورش ماهی پرورش داده میشوند.
ماهیهای استورژن در استخرهای مخصوص تحت نظارت دامپزشک مزرعه و با غذای باکیفیت تغذیه میگردند.
پرورش ماهیهای خاویاری
تخم ریزی: تاس ماهیان معمولاً در سن 5 الی 20 سالگی تخم ریزی میکنند.
تخمهای خاویاری در کیسه های مخصوص توسط ماهی ماده حمل میشوند.
تخم ریزی ماهیهای خاویاری
برداشت تخم ها: تخمهای خاویاری عموما با دست از کیسه های خاویار برداشت میگردند.
سپس برای مصرف، شسته و خشک میشوند.
برداشت تخمهای خاویاری
انواع خاویار: بلوگا گران قیمت ترین نوع خاویار به شمار میرود.
این نوع از تخمهای خاویاری از فیلماهی (Huso Huso) استحصال میگردد.
بلوگا دارای انواع امپریال، رویال، سیاه، سه صفر و الماس است.
امپریال نیز در سه درجه کیفی ساده، تاپ و اشرافی یا درباری موجود میباشد.
خاویار قرمز
اشپل از ماهیهای غیرخاویاری یا همان ماهیان آزاد مانند ماهی قزل آلا و سالمون تهیه میشود.
این تخمها نسبت به خاویار اصل، دانه های درشتتری دارند.
اما از لحاظ ارزش غذایی، خواص و قیمت، در لول به مراتب پایینتری در برابر خاویار اصل قرار دارند.
فواید خاویار
خاویار پرخاصیت و یک غذای بسیار مغذی است.
این خوراک دریایی سرشار از ریزمغذی از جمله آمینواسیدها، آنتی اکسیدانها، پروتئینها، ویتامینها و املاح معدنی میباشد.
پروتئین برای ساخت و ترمیم بافتها ضروری است.
اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب و مغز مفید میباشد.
ویتامینهای گروه B برای متابولیسم و عملکرد سیستم عصبی ضروری هستند.
مضرات خاویار
خاویار یک غذای فوق لوکس و لاکچری به حساب می آید.
البته امکان وجود باکتریهای مضر (در صورت استحصال و نگهداری در شرایط غیراستاندارد) دور از ذهن نیست.
بنابراین، باید از منبع معتبر خریداری گردد.
نحوه نگهداری خاویار
نگهداری خاویار باید در یخچال صورت گیرد.
میتوان تا حدود 1 هفته در یخچال نگهداری کرد.
همچنین امکان نگهداری در فریزر نیز نگهداری وجود دارد.
در حال فریز میتوان به مدت 6 تا 9 ماه نیز، آن را حفظ نمود.
اما با انجماد تخمهای خاویاری، خواص و فواید آن کاهش می یابد.